Acest proiect își propune decongestionarea traficului din Găești, dar și scurtarea timpilor parcurși de transporatorii care tranzitează zona!
Este unul dintre cele mai importante contracte pentru infrastructura rutieră din Dâmbovița și întreaga zonă, având in vedere că prin orașul Găești se asigură conexiunea regiunilor Oltenia și Moldova.

„Centura orașului Găești, un proiect 100% al Consiliului Județean Dâmbovița, parcurge o etapă deosebit de importantă.
Astăzi, alături de colegii din conducerea administației județene, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dan Popa, am semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru inelul de centură al orașului Găești, tronson care va avea regim de DRUM JUDEȚEAN.
Este unul dintre cele mai importante contracte pentru infrastructura rutieră din Dâmbovița și întreaga zonă, având in vedere că prin orașul Găești se asigură conexiunea regiunilor Oltenia și Moldova.
Am propus acest drum dâmbovițenilor din anul 2020, absolut necesar pentru decongestionarea traficului din Găești, dar și pentru scurtarea timpilor parcurși de transporatorii care tranzitează zona!
Valoarea contractului semnat astăzi se ridică la aproximativ 2.700.000 de lei (TVA inclus).
Consiliul Judetean Dâmbovița are si banii necesari realizarii centurii orașului Găești. Prin Anghel Salingy avem asigurată suma de 80.000.000 de lei, la aceasta adăugându-se contribuția Consiliului în valoare de aproximativ 9.000.000 de lei. Valoarea totală a investiției, conform studiului de prefezabilitate, se ridică la 89.000.000 de lei.
Traseul avizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are o lungime de 4,5 km, iar din acesta ≈ 1 km se află în comuna Dragodana,≈ 1,4 km pe raza orasului Găești, ≈ 1,2 k în Mogoșani si ≈ 0,9 km în comuna Petrești.
Punctul de plecare este zona Arctic, teren ce aparține comunei Dragodana, se intersectează cu drumul național DN 7 unde se va amenaja un sens giratoriu, prin Găești traversează calea ferată București-Pitești-Craiova și drumul județean DJ 401 A prin intermediul unui pasaj rutier suprateran, parcurge extravilanul comunei Mogoșani și se îndreaptă către drumul național DN61 Petrești-Ghimpați unde va fi și descărcarea printr-un alt sens giratoriu.
Așadar, vom avea:
– o bandă pe sens;
– 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;
– 1 intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;
– 1 intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401 A și C.F. București-Pitești-Craiova;
– 1 intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61″ , a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.