Acțiuni de informare privind siguranța elevilor

Astăzi, 31 august, polițiștii din cadrul structurii de analiză și prevenire a criminalității, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște și elevi de la unitățile de învățământ ale M.A.I., au organizat activități de informare a cetățenilor, într-un centru comercial din municipiul Târgoviște.

Cu acest prilej, tinerii au fost informați cu privire la măsurile pe care le pot adopta odată cu începerea noului an școlar pentru a nu deveni victima unei infracțiuni.

Activitățile au avut ca obiectiv modul de gestionare a conflictelor, siguranța în mediul online, apelarea justificată a numărului unic de apeluri de urgență 112.

De asemenea, polițiștii au discutat și cu părinții sau bunicii tinerilor pentru a preveni victimizarea minorilor, precum și accidentele de circulației produse pe fondul nerespectării normelor rutiere privind portul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție în cazul copiilor.

O altă tema abordată de polițiști a constat în prevenirea traficului și consumului de droguri.

Activitățile desfășurate sunt circumscrise campaniilor naționale desfășurate de Poliția Română „Misiune Zero Copii neasigurați în mașină”, ,,Vacanță s-a terminat. Sunteti pregatiti pentru un nou inceput?” și „Dincolo de Aparente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *