Activele funcționale ale COS Târgoviște au fost preluate de Grupul italian Beltrame . Tranzacția a fost avizată de Consiliul Concurenței.

Cos Târgoviște se află în procedura de reorganizare judiciară , activitățile de producție fiind închise din luna decembrie, 2019. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, preia de la COS Târgoviște activele funcționale aferente activității de producere a oțelului și a produseldor siderurgice lungi, precum și activele aferente activităților conexe.

AFV Beltrame Group este unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel și oțeluri speciale din Europa, ce deține  deja în România combinatul siderurgic Donalam Călărași.

AFV Acciaierie Beltrame SpA din Italia este societatea mamă a Grupului AFV Beltrame și are ca obiect principal de activitate producerea de metale feroase sub forme primare și de feroaliaje.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *