Ajutor pentru Ucraina: muniție, combustibil, veste antigloț.

În cadrul ședinței task force-ului din aceasta dimimeață, Guvernul a decis trimiterea de ajutoare către Ucraina. Acestea constau în muniție, combustibil, căști, echipament militar, medicamente și alimente.

Anunțul a fost făcut de Președintele României, Klaus Iohannis.

„Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.
Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean!”, a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook. 

Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare – combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente – în valoare totală de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

27.02.2022 14:36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *