Alpinistă cu experiență, moartă în munții Bucegi

Alpinista din Braşov a vrut să-şi serbeze ziua de naştere pe munte, pe un traseu din zona Vf Caraiman. Femeia a căzut într-o prăpastie.

Potrivit Salvamont Buşteni, accidentul s-a petrecut miercuri, rudele alpinistei fiind cele care au alertat salvamontiştii atunci când femeia nu a mai răspuns la telefon.

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă miercuri, în jurul orei 18.00.

O echipa aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf.Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibilă deplasarea.

O alta echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zonă de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită.

Joi dimineaţă, pe lumină, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale, au precizat salvamontiştii.

Pentru ca terenul este foarte accidentat şi accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă.

Acţiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condiţiile meteo vor permite acest lucru.

Alpinista din Braşov avea 37 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *