ARGES – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Peste 350 de polițiști argeșeni au acționat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale, dintre care 25 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.
În cadrul activităților au fost verificate 1.037 de persoane, precum şi 136 de mijloace de transport în comun.
De asemenea, au fost verificate un total de 104 societăţi comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii.

În ziua de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și ai Biroului Rutier Pitești, care au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeșeni și polițiști locali, au verificat 330 de persoane, dintre care 191 în cadrul acțiunilor punctuale, 57 de societăți comerciale, precum și 59 de mijloace de transport în comun.
Cu ocazia acțiunilor, au fost realizate instruiri cu operatorii economici de pe raza municipiului Pitești unde echipele au efectuat verificări.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii piteșteni au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș și secțiilor arondate au legitimat 220 de persoane și au verificat 78 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.
Au fost controlate 13 societăți comerciale, precum și 16 mijloace de transport persoane.
De asemenea, au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

În ziua de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au legitimat 134 de persoane și au verificat 26 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.
De asemenea au fost controlate 8 societăți comerciale, precum și 7 mijloace de transport persoane.
De asemenea, au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform Legii 55/2020.

BIROUL DE PRESA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *