Atenție! Cât de periculoase sunt arderile necontrolate și unde duc consecințele

STOP incendiilor de vegetație! Vieți, bunuri materiale pierdute în urma incendiilor de vegetație. “Dacă oamenii ar înțelege să nu dea foc, nu s-ar ajunge să se distrugă bunuri sau vieți”. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a face față!

ISU Dâmbovița

Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor se află locuințe sau alte construcții. În astfel de cazuri, fiecare secundă face diferența!

În prima jumătate a lunii martie au fost înregistrate peste 1.400 de intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), care au afectat o suprafață de aproximativ 5.000 hectare de teren.

ISU Dâmbovița

Cât de periculoase pot fi incendiile de vegetație?


„Maramureș: O femeie de 70 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe tot corpul, după ce a fost surprinsă de un incendiu de vegetaţie”
„Mureș: Aproape 30 de mașini arse la un centru de dezmembrări, în urma unui incendiu de vegetație”
„Arad: Biserică veche de trei secole, mistuită de flăcări, după ce s-a dat foc vegetaţiei uscate”

Acestea sunt doar câteva dintre știrile care au circulat în ultimele zile, în spațiul online. Din nefericire, toate au la bază întâmplări reale.

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 50.000 lei.

STOP incendiilor de vegetație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *