Autorităţile din Târgoviște au început războiul cu… ciorile! Arma năstruşnică găsită de primar pentru alungarea păsărilor care murdăresc băncile din parc

Numărul extrem de mare de ciori care şi-au făcut cuiburi în pomii din parcul Mitropoliei, una dintre cele mai cunoscute zone de promenadă din oraş, a determinat autorităţile locale să ia măsuri pentru alungarea păsărilor. Corvidele vor fi alungate cu un sistem care scoate un sunet deranjant.

Alei și bănci curate în Parcul Mitropoliei!

Nu știu dacă ați remarcat, în ultima săptămână, lipsa excrementelor de păsări din parcul central al municipiului Târgoviște!
Acest lucru se datorează noilor sisteme de combatere a corvidelor (păsărilor de tipul ciorilor, etc), bazate pe un mecanism de control cu ultrasunete combinat cu tehnologia laserului, instalate de către administrația locală târgovișteană, deocamdată în această zonă.
Cred că, în sfârșit, am reușit să găsim soluția pentru o problemă pe cât de inestetică, pe atât de urât mirositoare
„, a scris primarul, Cristian Daniel Stan pe Facebook.

Ciorile din Târgoviște se pare că sunt atrase de groapa de gunoi a oraşului, unde găsesc hrană în permanenţă, iar pomii foarte înalţi, reprezintă pentru păsări o zonă perfectă de adăpost pe timp de noapte.

În plus, oraşul este înconjurat de câmpuri cu culturi de cereale, o altă sursă de hrană pentru păsări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *