Cartierul Priseaca: Se distribuie noile pubele și sacii pentru colectarea separata a deșeurilor

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, în cartierul Priseaca, unde a început distribuirea către fiecare gospodărie a noilor pubele și a sacilor pentru colectarea separată a deșeurilor. Primarul Cristian Stan a fost prezent, le-a spus importanța separării deșeurilor și că există sancțiuni pentru neîndeplinirea acestor obligații.

Colectarea selectivă în zona de case presupune:

  • deșeurile menajere, fracția umedă – în pubelele negre
  • plastic și metal – în sacii galbeni
  • hârtie și carton – în sacii albaștri

Pubelele cu deșeurile menajere se ridică în fiecare săptămână, ca și până acum. Ridicarea sacilor se face bilunar, în a doua și a patra săptămână din lună, în ziua imediat următoare.

Atenție! Există un regim sancționatoriu destul de sever pentru nerespectarea colectării selective, amenzi între 5.000 – 15.000 lei. Nu vreau să ajungem în această situație, dar, dacă nu avem încotro, probabil că vom ajunge și la amenzi. Este foarte important ca selecția deșeurilor să se facă în casă, înainte de a ajunge la pubela de gunoi. În tomberonul negru nu va ajunge nici cartonul, nici plasticul, nici hârtia, nici metalul. N-are ce să caute în acea pubelă. Operatorul SUPERCOM face ridicarea separată. Mai mult dectâ atât, pe măsura derulării contractului, în funcție de nivelul de colectare selectivă, ne putem gândi și la scăderea taxei de habitat. Și mai este un aspect: n-o să facem continuu gropi de gunoi, nu asta e soluția. Va trebui să reciclăm și să valorificăm cât mai mult deșeu, a declarat primarul Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *