Ceartă cu final tragic la Secţia de Psihiatrie de la Gura Ocniţei

O pacientă internată la Spitalul de Psihiatrie Gura Oniței a fost omorâtă pe holul spitalului de o altă pacientă. Femeia era pe holul spitalului când a avut loc un conflict spontan între cele două. Una dintre ele a strâns-o de gât pe cealaltă și nu i-a mai dat drumu până n-a văzut-o moartă.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de care aparţine spitalul de la Gura Ocniţei, a declarat, că bolnava care a atacat şi omorât o altă pacientă era diagnosticată cu o afecţiune cronică psihică, dar că aceasta nu necesita, conform diagnosticului, „supraveghere strictă”. „Este un eveniment nedorit care se poate întâmpla, din păcate, într-un spital de psihiatrie. Una dintre paciente, care nu presupunea o supraveghere strictă, brusc s-a decompensat şi a agresat, sugrumând o pacientă. Din păcate, acest eveniment s-a soldat cu decesul femeii sugrumate. Din păcate, un astfel de eveniment se poate întâmpla oriunde într-un spital de psihiatrie „, a declarat Claudiu Dumitrescu.

Acesta a precizat că, în paralel cu ancheta judiciară, la nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă internă, care va fi finalizată luni. Întrebat dacă secţiile de psihiatrie de la Gura Ocniţei se confruntă cu problema lisei de personal, managerul SJU Târgovişte a răspuns: „deficit de personal există, eu aş putea să spun, nu doar la nivelul Spitalului Judeţean, ci la nivelul întregului sistem românesc de sănătate, dar nu vorbim de un deficit care să afecteze calitatea actului medial sau care să afecteze siguranţa pacienţilor”.

Spitalul de la Gura Ocniţei nu are personalitate juridică şi este secţie exterioară a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Acesta este format din şase secţii de psihiatrie în care sunt internaţi pacienţi cu afecţiuni cronice.

Autoarea omorului este în custodia poliției.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, în cauză, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *