Copiii din 17 județe s-au confruntat pentru a câștiga „TROFEUL CORESI”!

În perioada 9-11 iunie, la Școala Gimnazială “Coresi” din Târgoviște, se desfășoară cea de-a XXIV-a ediție a Concursului Național de Educație Rutieră “TROFEUL CORESI”, proiect educativ inițiat din anul 1997.

La data de 10 iunie, la startul competiției s-au aliniat 23 de echipe. Concursul a debutat cu proba teoretică în cadrul căreia micii participanți au demonstrat cunoștințele acumulate în domeniul legislației rutiere.

După parcurgerea celor 20 de întrebări de tip grilă, copiii au continuat cu cele două probe practice, respectiv parcurgerea traseului de îndemânare cu bicicleta în “Poligon” și respectarea regulilor de circulație de către bicicliști în  “Parcul școală”.

De asemenea, o altă probă a fost cea de ”Cunoaștere tehnică a bicicletei” prin depistare defecțiunilor și remedierea acestora.

Concursul s-a încheiat cu declararea echipelor câștigătoare, primul loc fiind obținut de echipa de la Școala Gimnazială ”Coresi” din Târgoviște. Pe cel de-al doilea loc s-a clasat echipa de la Școala Gimnazială ”Nichifor Ludving Niculițel” din județul Tulcea, iar locul al treilea a fost ocupat de echipa de la Școala Gimnazială Nr. 29 din județul Galați.

Prin intermediul competiției s-a urmărit promovarea și îmbunătățirea educației privind siguranța rutieră în rândul școlarilor.

Alături de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la activitate au participat și polițiști din cadrul Direcției Rutiere ce au avut calitatea de arbitri.

În cadrul concursului s-au confruntat echipe de la unități de învățământ din ciclul primar sau gimnazial din județele Arad, Argeș, Brașov, Bihor, Călărași, Covasna, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea și Dâmbovița.

Concursul este organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Serviciul Rutier și Școala Gimnazială Coresi din municipiul Târgoviște, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște, Asociația Coresi și Automobil Club Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *