De astăzi, ??????ă?â???? ??????ț??? ș? ??????ț???? ????ă î? ????? ????-??????Ă??? ??????!

De astăzi a început auto-recenzarea online. Cei care optează pentru completarea informațiilor online, vor primi o zi liberă de la serviciu.

„??????ă?â???? ??? ???? ?????!
☑️ 1 februarie – 13 martie 2022: etapa, deja încheiată, a presupus preluarea datelor din surse administrative şi popularea bazei de date a Recensământului Populației și Locuințelor;
☑️ 14 martie – 15 mai 2022: auto-recenzare online;
☑️ 16 mai – 17 iulie 2022: colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor).

✅ Acest lucru înseamnă că ?? astăzi ș? ?â?ă ?? ?? ???, ?? ????ă, ?? ?? ????????? ???????????, ???????, ????????? ??? ??-???, vom putea intra pe platforma www.recensamantromania.ro și completa informații legate de gospodăria sau locuința în care trăim, dar și date demografice sau nivelul de instruire al fiecărui membru al familiei.

✅ Așadar, studiul se poate realiza fie online, fie față în față pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu au putut completa datele în format electronic.
? Persoanele care optează pentru auto-recenzarea online vor primi o zi liberă de la serviciu!
? Persoanele care nu furnizează informațiile cerute prin auto-recenzare sau când vor fi vizitate de recenzori riscă amenzi de până la 3.000 de lei!

?? ?? ???? ??â? ?? ????????? ??????ă?â????? ?
? În primul rând, numărul cetățenilor declarați într-o localitate afectează în mod direct sursele de finanțare ale comunității respective.
? Dacă la finalizarea recensământului, într-o comună dâmbovițeană au fost recenzați 4.000 de locuitori, dar, în realitate, numărul cetățenilor este de 5.000, atribuirea de sume de la bugetul de stat se va face în funcție de statistica oficială. Astfel, localitatea va primi mai puțini bani de la buget, în condițiile în care nevoile sunt mult mai mari.
? Acuratețea datelor influențează atragerea de fonduri europene, oportunitatea construirii unei școli sau a unui dispensar medical, dar pot constitui și un reper pentru eventuali investitori.
? Altfel spus, toate planurile de investiții într-o localitate se vor raporta la nevoile generate de numărul cetățenilor din acea comunitate”, a precizat Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dânbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *