Decizia luată de urgență, chiar în această dimineață. Nicolae Ciucă îi cheamă pe toți după ce prețurile au luat-o razna

Nicolae Ciucă a chemat la Guvern toți șefii cu atribuții de control în acest domeniu, dar și pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Amintim că premierul a dispus în această dimineață noi controale în benzinării, după ce prețurile au depășit toate așteptările.

De asemenea, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a amenințat anterior cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul. El spune că este vorba de speculații, care trebuie pedepsite.

Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mîine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a mai spus, miercuri seara, Virgil Popescu.

El susține că în acestă perioadă apar multe zvonuri.

„Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri, foarte multe fake-news-uri, este un război hibrid și ne putem aștepta ca în această perioadă să mai apară tot felul de zvonuri, așa cum am avut și cu valuta, că nu există valută în România. Există valută în România”, a mai spus ministrul.

Virgil Popescu a spus că nu sunt justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus Popescu. El susține că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină și motorină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *