Doi tineri bănuiți de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, reţinuți de poliţişti

La data de 9 mai, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Titu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, au probat activitatea infracțională a doi tineri, în vârstă de 18 ani, toți localitatea Lungulețu, bănuiți de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetări a reieşit că, în cursul nopții de 6 februarie a.c., bănuiții ar fi pătruns în locuința unui bărbat din Potlogi, l-ar fi agresat fizic și i-ar fi sustras 10.000 de lei dintr-o borsetă.  

Cei în cauză au fost reţinuți pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unor măsuri preventive. 

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, poliţiștii vă recomandă:

În permanență, încuiați ușa de la intrare, chiar dacă sunteți în locuință. Nu lăsați ferestrele întredeschise!

Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Și totuși, dacă astfel de persoane pătrund în casa dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

De asemenea, atunci când vă deplasaţi  prin zone aglomerate sau mai puţin tranzitate, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor.

Când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *