După bombardamentele rușilor, un ucrainean își ţine în braţe pisica, singurul membru al familiei rămas în viaţă : „Fiica mea a murit în scaunul cu rotile”

După un atac aerian rusesc, care a avut loc vineri, reporterii CNN l-au întâlnit pe Igor Mozhaev, rezident al oraşului Markhalivka, plimbându-se printre dărâmăturile casei sale. A pierdut un prieten şi 5 membri ai familiei, inclusiv soţia şi fiica de 12 ani.

Cinci membri ai familiei lui Igor au fost ucişi în doar o clipă, între care soţia de doar 46 de ani, fiica de 12 ani care era în scaun cu rotile, după ce fusese în trecut implicată într-un accident cu un şofer beat, precum şi ginerele, tatăl nepoţilor săi. Încearcă să caute printre dărâmături în speranţa că ar mai putea găsi măcar câteva amintiri pe care să le poată salva; poze, documente, scrisori, ori ce i-ar putea aduce aminte de toţi cei dragi pe care i-a pierdut într-un mod atât de cumplit şi nedrept. Într-un moment de fericie, Igor şi-a regăsit şi strâns în braţe una dintre pisicile pe care le pierduseră în timpul bombardamentelor. E singurul membru al familiei rămas în viaţă, într-o vreme în care, peste tot în jurul său, rămâne doar teroarea lăsată în urmă de război.

„A avut loc o explozie masivă și am rămas cu toții prinși sub moloz. Fiica mea a murit în scaunul cu rotile. Eu și nepoții mei am fost salvați de sub dărâmături. Nu am niciun gând acum. Ce gânduri pot avea? Este ingrozitor. Teribil. Doamne ajută ca asta sa se termine cât mai curând posibil. Îmi voi îngropa rudele mâine. Asta e, nu știu ce se va întâmpla după asta. Îmi doresc doar pace pentru Ucraina. Doar să lase odată Ucraina în pace. Doamne ajută ca asta să se termine cât mai curând posibil”, spune, printre lacrimi, bărbatul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *