Ediția a III-a a caravanei „Citește și Dăruiește” a ajuns la Găești

Vineri, la Găești a avut loc cea de-a treia ediție a caravanei „Citește și Dăruiește” – un altfel de acces pentru știință și cultură – la Colegiul Național ” Vladimir Streinu”, în colaborare cu Euro Education Federation, Asociația Paradicme Educaționale și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Evenimentul a fost deschis de către Primarul Orașului Găești, Gheorghe Grigore, și Directorul-adjunct al Colegiului Național „Vladimir Streinu”, Nicoleta Alexandrescu. De asemenea, Livia Grigorescu, profesor de fizică al colegiului, a vorbit despre importanța curiozității în domeniile științifice, iar Alexandru-Florian Bărăscu, moderatorul emisiunii „Cafeaua de 10” a televiziunii „Columna TV”, a susținut un discurs despre pasiunea și responsabilitatea de jurnalist, despre fenomenul fake-news și importanța informării din publicațiile sau sursele de specialitate.  

Răzvan Vișan, inițiatorul proiectului „Citește și Dăruiește”, scriitor și profesor de geografie, a prezentat posibilități în existența vieții extraterestre și a răspuns la curiozitățile elevilor legate de știință și încălzirea globală.

Am avut plăcerea să discutam cu elevii Colegiului Vladimir Streinu, printre ei au fost elevi premiați la diferite concursuri, unul dintre aceștia a obținut locul I internațional la Concursul de Robotică.
Este cel mai frumos sentiment atunci când vezi o sală plină de elevi care te asculta cu interes, cu care poți schimba opinii și pe care îi poți îndruma spre un viitor mai bun.
Eu cred în acești elevi, cred în generația lor și sunt sigur că ei pot schimba România în bine!” a spus Răzvan Vișan.

De asemenea, Alex Gheorghe, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Braniștea, l-a însoțit pe profesorul său și a ținut la rândul său un discurs despre entuziasmul cunoașterii și lecturii.

Evenimentul a continuat cu un mini-recital muzical susținut de către muzicianul și scriitorul Mihai-Claudiu Dumitrache, Ambasadorul Culturii al Euro Education Federation.

În continuarea conferinței, inginerul Adrian Bercu, Director-adjunct al Direcției pentru Agricultură Dâmbovița și Consilier superior la Ministerul Agriculturii, a răspuns întrebărilor elevilor legate de mediul înconjurător.  

Caravana s-a încheiat cu extragerea câștigătorilor tombolei celei de-a III-a ediție „Citește și Dăruiește”, elevii au primit titluri precum „Idiotul”, „Frații Karamazov” sau „Dublul” de Feodor Dostoievski, din partea Librăriilor, dar și diplome de participare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *