Foto/video: Grav accident rutier pe DN 1A în comuna Butimanu

În jurul orei 20:18, pompierii au fost solicitați pentru intervenția în cazul unui accident rutier produs în comuna Butimanu, pe DN 1A. Din primele informații sunt implicate un microbuz si autoturism, cu posibile victime multiple. Imediat a fost activat Planul Roșu!

ISU Dâmbovița

La sosirea echipajelor de intervenție au fost identificate 12 persoane rănite, conștiente dintre care una rămasă blocată în microbuz. Aceasta a fost extrasă în scurt timp șipreluată pentru îngrijiri medicale. Persoanele implicate erau conștiente, fiind evaluate medical la fața locului.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns a fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Dâmbovița.

ISU Dâmbovița

Au fost alocate pentru gestionarea evenimentului 9 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare de la ISU Dâmbovița, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov. De la SAJ Dâmbovița au fost alocate 7 ambulanțe.

Echipajele de pompieri au asigurat și măsurile de prevenire a incendiilor la locul evenimentului rutier. În același timp au fost evaluate medical toate persoanele implicate.

12 persoane au fost transportate la patru unități spitalicești din București, la spitalele Floreasca, Elias, Universitar și Militar). Cinci persoane au fost preluate de ambulanțe SAJ, patru de ambulanțe SMURD, o persoană a fost preluată de unitatea de terapie intensivă mobilă și o persoană de elicopterul SMURD. Din fericire toate persoanele sunt conștiente și stabile.

ISU Dâmbovița

Începând cu ora 21:48 au încetat măsurile de aplicare a Planului Roșu de intervenție la nivelul județului Dâmbovița.

Cauzele producerii accidentului rutier sunt cercetate de organele abilitate în acest sens. ISU Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *