ACUM: Incendiu de vegetație izbucnit lângă Moreni. Acționează Detașamentul Moreni cu două autospeciale


Se intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată in com. Filipesti de Padure pe strada Gârlei. Flăcările se manifesta pe o suprafață de cca. 1ha. Toată suprafața arsa este de peste 5 ha.
Se acționează cu doua autospeciale de stingere și nouă pompieri de la Detasamentul Moreni.


Intervenția este îngreunată de vânt, acesta fiind un real pericol pentru pompieri daca își schimbă direcția. Pompierii se lupta cu flăcările pentru ca să oprească extinderea către o mica suprafață de pădure din vecinatate.
Incendiile de vegetație reprezintă un real pericol pentru viața oamenilor, mediul înconjurător și fauna din zonele afectate de acestea.

Ieri și astăzi până la această oră, în județul Dâmbovița au fost înregistrate 11 incendii de vegetatie.

Rugăm cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar și participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor.

Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, atragem atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.


De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *