Jurnaliști britanici împușcați în Ucraina

O echipă a unui post de televiziune britanic a fost prinsă într-o ambuscadă în Ucraina, în timp ce încerca să ajungă să filmeze în oraşul Bucha, aflat în apropiere de Kiev. În timpul atacului, corespondentul a fost împuşcat în spate, iar cameramanul a primit mai multe gloanţe în vesta pe care o purta.

După incident, echipa Sky News a fost evacuată înapoi în Marea Britanie.

Jurnaliştii britanici au relatat ce li s-a întâmplat.

Am pornit cu prudenţă spre oraşul Bucha, unde cu o zi înainte un convoi rus fusese distrus de armata ucraineană. Contacte de încredere din oraş ne-au spus că este linişte şi ne-au promis că ne vor arăta convoiul şi ne vor spune despre ce s-a întâmplat.

Chiar dacă am părăsit centrul Kievului printr-un oraş care acum era întărit cu forţe suplimentare ale armatei, pe lângă autostrăzi şi drumuri importante unde voluntarii săpau tranşee, iar armata poziţiona tunuri obuzier pentru apărarea capitalei, era clar că drumul nostru avea să fie dificil. Oraşul se află la doar 30 de kilometri de centrul Kievului, dar călătoria noastră a durat ore întregi. Drumurile au fost închise şi am fost redirecţionaţi de nenumărate ori.

Din senin, am auzit o mică explozie şi am văzut că ceva a lovit maşina şi o anvelopă a explodat. Ne-am oprit. Şi atunci lumea noastră s-a întors cu susul în jos.

Prima rafală de gloanţe a crăpat parbrizul. Operatorul Richie Mockler s-a ghemuit în zona pentru picioarele pasagerului din faţă. Apoi am fost sub atac total „, au relatat jurnaliștii britanici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *