Misiuni ale pompierilor dâmbovițeni!

În perioada 4 – 10 iulie, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 59 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 2 incendii de vegetație uscată, 12 acţiuni la accidente rutiere, 15 acţiuni pentru asistența persoanelor, 1 misiune pirotehnică pentru distrugeremuniție asanată, 4 acţiuni pentru evacuare apă din gospodării şi 17 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de persoane, salvări animale, degajări de copaci etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 214 cazuri medicale. 

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 2 misiuni de recunoaștere, 5 activități de pregătire a personalului de intervenție, 29 acțiuni de informare în localitățile din raioanele de intervenție, precum și 25 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri în săptămâna anterioară, amintim accidentul rutier produs pe DN 1A în comuna Butimanu, sat Lucianca din județul Dâmbovița în care a fost implicat un microbuz, rezultând 7victime.

În jurul orei 18:09, pompierii au intervenit în cazul unui accident rutier produs în comuna Butimanu, sat Luciancape DN 1A. 

La sosirea echipajelor de intervenție au fost identificate 7 persoane rănite dintr-un microbuz de transport persoane, ieșit în afara părții carosabile. La locul evenimentului rutier au fost mobilizate 2 autospeciale de intervenție și 3  ambulante SMURD, iar de la SAJ Dâmbovița 4 echipaje (1 tip C și 3 tip B). 

Toate cele 7 victime care erau conștiente, după ce au fost evaluate medical, au fost preluate și transportate la UPU Târgoviște de către echipajele SMURD și SAJ pentru investigatii medicale.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor la locul accidentului.

În continuare, 19 pompieri dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitățile Isaccea și Huși. Aceștia lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *