Misiuni ale pompierilor dâmbovițeni în perioada 01 – 07.08.2022

În perioada 1 – 7 august, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 48 de evenimente. De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 281 cazuri medicale. 

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 5 misiuni de recunoaștere în localități din raioanele de intervenție, precum și 37 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Pompierii dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitățile Isaccea și Huși, unde 19 subofițeri lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor. 

În continuare, ponderea incendiilor de vegetație este ridicată. Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, în săptămâna anterioară au fost realizate 71 acțiuni de informare preventivă în localitățile din raioanele de intervenție pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Întreaga săptămână, județul Dâmbovița s-a aflat sub influența fenomenelor meteorologice periculoase pentru val de căldură și instabilitate atmosferică. Pompierii dâmbovițeni au răspuns prompt la toate solicitările venite pe numărul de urgență 112 pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale.

O intervenție deosebită a fost în dimineața zilei de 7 august, când pompierii de la Detașamentul Pucioasa au intervenit cu trei autospeciale de stingere si o ambulanță SMURD în cazul unui incendiu izbucnit la o casă în satul Stătești din comuna Vârfuri.

La locul evenimentului pompierii au constatat că flăcările au cuprins întreaga suprafață a acoperișului și o anexă lipită de casă în care se afla un autoturism. 

Focul a fost localizat în scurt timp de pompieri, dar intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de fân depozitată în podul casei. Totodată, s-a acționat și pentru evacuarea animalelor dintr-un grajd din imediata apropiere. Din fericire nu s-au înregistrat victime!

Din primele cercetări se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalația electrică din anexă.

Pentru evitarea producerii unor incendii majore care vă pot afecta locuințele și gospodăriile, vă recomandăm încă o dată, să nu folosiți improvizații la instalațiile electrice, nu le suprasolicitați prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere. Există riscul să pierzi într-un incendiu toată agoniseala sau ce ai mai drag!

Improvizațiile și suprasolicitarea instalațiilor electrice generează anual sute de victime!

FIȚI RESPONSABILI! Respectați măsurile de prevenire oriunde vă aflați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *