Misiuni ale pompierilor dâmbovițeni în perioada 15 – 21.08.2022

În perioada 15 – 21 august a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 83 evenimente: 15 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 7 incendii de vegetație uscată, 11 acţiuni la accidente rutiere, 17 acţiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 4 misiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile cetățenilor şi 29 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (degajări de copaci, salvări de animale, îndepărtare elemente instabile de construcție etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 270 cazuri medicale.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 71 misiuni de recunoaștere și informre preventivă în localități din raioanele de intervenție, precum și 38 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Pompierii dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitatea Huși, unde 19 pompieri dâmbovițeni lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Timp de 7 zile, 9 pompieri dâmbovițeni au acționat pentru stingerea incendiilor de pădure care au pârjolit suprafețe însemnate în Franța. Aceștia au făcut parte din modulul specializat de intervenție al României, format din 77 de cadre și 17 mijloace de intervenție, care au desfășurat misiunea în sprijinul autorităților din Franța.

Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *