Municipiul Târgoviste este în sărbătoare!

Au început Zilele Cetăţii! Un moment emoţionant a fost şedința de consiliu care s-a desfăşurat la Curtea Domnească, zona „la Ruine”. Amfitrionul întâlnirii a fost primarul Cristian Daniel Stan.

Corul Appassionato a intonat Imnul de Stat.

A urmat o rundă de alocuțiuni având ca temă Zilele Cetății Târgoviște, rostite de primarul Cristian Daniel Stan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, ambasadorul Statului Israel la București – ES Reuven Azar, prefectul județului Claudia Gilia, primarii localităților Corbetta (Italia) și Târgovișhte (Bulgaria).

După consumarea acestor momente, s-a derulat festivitatea de înmânare a titlurilor de cetățean de onoare al municipiului Târgoviște. Au primit înaltele distincții profesorul, istoricul și scriitorul Mihai Oproiu, pentru întreaga activitate depusă în slujba Cetății, și tânărul Andrei Radu Lecoiu, pentru rezultatele merituoase obținute la olimpiadele naționale și internaționale la disciplina matematică. Tânărul târgoviștean, care a studiat la Colegiul Ienăchiță Văcărescu, este acum student la prestigioasa universitate nord americană Harvard.

Diploma de Excelență a municipiului Târgoviște a fost acordată profesorului universitar doctor Alain Redslob, pentru contribuția deosebită la renumele Universității Valahia în Europa.

Ziua s-a încheiat în Parcul Chindia, cu un spectacol susținut de Horia Brenciu și HB Orchestra, urmat de un show de lasere și lumini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *