Nava care a ars cu aproape 4000 de mașini la bord, s-a scufundat

Nava Felicity Ace, care a luat foc la 16 februarie în Oceanul Atlantic, lângă insulele Azore, având la bord aproape 4 mii de automobile, dintre care multe erau electrice, s-a scufundat ieri, luând toate maşinile cu ea pe fundul oceanului. La bordul navei se aflau vehicule ale mărcilor grupului VW, inclusiv Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley şi VW.

Nava a continuat să ardă timp îndelungat, focul fiind susţinut de bateriile maşinilor electrice aflate la bordul său. Echipajul navei a fost salvat în prima zi, dar pompierii nu au putut urca pe navă pentru a stinge focul, pentru că era prea periculos, aşa că s-au limitat la început să stropească corpul navei cu apă, pentru a-l răci. Ulterior, focul a mocnit în compartimentele interioare şi abia săptămâna trecută o primă echipă de salvatori a putut să urce să inspecteze nava.

Până la 25 februarie structura navei părea stabilă şi planul iniţial de a o remorca după stingerea incendiului părea viabil. Totuşi, ieri o parte din structura sa a cedat, iar apa a pătruns la bord cu rapiditate, provocând scufundarea navei spre fundul oceanului, cu tot cu miile de maşini şi baterii la bord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *