O bătrâna oarbă, cinci copii sărmani și mama lor, lăsați fără curent pentru neplata facturilor

Cu toții suntem concentrați pe războiul din Ucraina, dar să nu uităm nici de semeni noștri. De mai bine de o lună, cinci copii, mama lor și bunica oarbă, trăiesc pe întuneric din cauza datoriei de 4000 lei la furnizorul de energie electrică.

Furnizorii de energie, aceiaşi care au tot trimis facturi uriaşe românilor, par să fie tot mai nemiloși cu clienții. O poveste dramatică vine dintr-o comună buzoiană. Acolo, o familie foarte săracă a fost debranşată de la curent, după ce ultimele facturi au adunat o restanţă de 4.000 de lei.

Mioara îşi creşte singură copiii după ce a reuşit să scape de concubinul care o bătea aproape zilnic. Are 40 de ani, însă chipul ei poartă adânc imprimată amprenta greutăţilor care au ajuns-o în utima perioadă. Din cei şase copii, cinci sunt încă acasă, în jurul ei.

De ceva vreme, viaţa a pus-o şi mai greu la încercare. Locuinţa i-a fost debranşată de la reţeaua de curent, iar cei cinci copii, mama şi bunica lor nevăzătoare trăiesc în beznă de la începutul lunii ianuarie. 

Mioara a primit anul trecut o factură de 2.000 de lei, la care s-au mai adunat rapid încă 2.000 de lei în următoarele luni. Pentru că nu a plătit, femeia s-a trezit în ianuarie 2022 cu o echipă de electricieni în curte, pentru a-i tăia curentul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *