O femeie a trecut granița cu copiii unui bărbat ucrainean necunoscut

Cu un număr de telefon mobil al unei femei pe care nu o întâlnise niciodată, Nataliya a trecut sâmbătă granița dintre Ucraina și Ungaria, încredințată cu o ”marfă” prețioasă: copiii unui străin. În timp ce aștepta la punctul de trecere a frontierei de pe partea ucraineană, femeia a întâlnit un bărbat disperat, de 38 de ani. Omul avea alături doi copii, un băiat și o fată.

Polițiștii de frontieră nu l-au lăsat să treacă. Ucraina le-a interzis tuturor bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să plece, astfel încât aceștia să poată lupta pentru țara lor.

Mama ucraineană a copiilor era în drum din Italia. Femeia venea să-i recupereze și să-i ducă în siguranță, a spus tatăl. I-a dat unei femei străine numărul de mobil al mamei micuților și și-a luat rămas bun de la ei.

I-a luat de mână pe cei mici și, împreună, au trecut granița. Pe partea maghiară, cei trei au așteptat, așezați pe o bancă lângă un cort amenajat pentru fluxul constant de refugiați care treceau peste graniță.

Când femeia, în vârstă de 33 de ani, a ajuns și-a îmbrățișat fiul și s-a dus la fiica ei. Micuța era întinsă, epuizată și înfășurată într-o pătură roz, în spatele unei mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *