O furtună violentă a făcut prăpăd la Craiova. Apă de un metru pe străzi și multe mașini distruse

A fost prăpad în urmă cu 2 ore la Craiova. O furtună, adusă de cod roșu de vijelii și ploi torențiale, a umplut străzile orașului de apă. Șoferii și trecătorii s-au trezit, brusc, în mijlocul șuvoaielor.

Mașinile pluteau pe apă, zeci de copaci au fost rupți de furtună, iar acoperișurile au fost smulse și au făcut praf mai multe mașini.

Aproape toată țara este până la ora 22.00 sub cod portocaliu de vijelii, după ce canicula i-a chinuit pe oameni.

Meteorologii au emis și coduri roșii de vreme rea pentru mai multe localități din județele Dolj și Mureș unde am văzut deja imaginile prăpădului cu mașini luate de viituri puternice.

Vijeliile sunt așteptate mai ales acum, la orele serii, când în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, se vor porni rafale de vânt de peste 70-80 km/h.

Pompierii vă amintesc să nu vă apropiați de fire electrice rupte de vânt ori să vă adăpostiți sub copaci. Meteorologii spun că va ploua torențial și e foarte posibil să se formeze viituri. De aceea, primăriile au fost avertizate să curețe șanțurile de scurgere. Chiar daca va ploua, asta nu înseamnă că scăpam de căldură. Mâine va fi iarăși caniculă.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *