O nouă provocare pentru pompierii dâmbovițeni! Stingerea incendiilor de pădure din Franța

Aseară, 11 august, un număr de 9 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița au fost mobilizați pentru a face parte din echipa constituită la nivel național, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure care se manifestă Franța.

Deși timpul de răspuns a fost unul scurt, pompierii dâmbovițeni au răspuns prompt, și-au făcut bagajele rapid și s-au pus în mișcare cu o autospecială de stins incendii de pădure către Aeroportul Otopeni. De aici au plecat ieri, în jurul orei 22:00 cu un avion pus la dispoziție cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

După un scurt timp de răgaz de la sosirea pe teritoriul Franței, în Bordeaux, pompierii dâmbovițeni au pornit, astăzi, 12 august, în jurul orei 14:00, în prima lor misiune de stingere.

Pompierii dâmbovițeni fac parte din modul specializat de intervenție al României, format din 77 de cadre și 17 mijloace de intervenție, care desfășoară misiunea pentru stingerea incendiilor de pădure în sprijinul autorităților din Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *