Ore de educație rutieră pentru copii, la Răcari

Astăzi, 14 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița, alături de polițiști de la Biroul Siguranță Școlară, au fost prezenți în trei unități de învătământ, din orașul Răcari, unde elevii au participat la ore de educație ruteiră, obiectivul fiind acela de a preveni implicarea tinerilor în accidente de circulație cu consecințe grave.

Cei mici au primit informații referitoare la pericolele la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, iar polițiștii le-au reamintit să traverseze strada doar după ce s-au asigurat că nu se apropie nicio mașină ori conducătorul auto a ințeles intenția acestora de a traversa.

Polițiștii au subliniat importanța respectării regulilor de circulație și le-au explicat copiilor că abaterile comise de pietoni reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație.

Totodată, pe lângă informațiile referitoare la normele rutiere, polițiștii au discutat cu elevii despre faptele de violență, fiind evidențiat fenomenul de bullying.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *