Peste 270 de polițiști dâmbovițeni au fost la datorie, în cursul nopții trecute

În cursul nopții de 23 spre 24 decembrie, peste 270 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pe raza întregului județ pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și descurajarea faptelor antisociale. În misiunile acestora, polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi și de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 41 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1981 privind ordine și liniștea publică, 5 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 și 89 pentru abaterile sancționate de O.U.G. 195/2002.

Valoarea sancțiunilor se ridică la 37.380 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 12 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare, fiind confiscate bunuri în valoare de 2.000 de lei.

Exemple:

La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au depistat, pe DJ 720, un bărbat, de 38 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


La data de 23 decembrie a.c., in jurul orei 18:40, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliției Rurală Butimanu au surprins în trafic, pe DJ 711, în localitatea Cojasca, un tânăr de 19 ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 21:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat un bărbat, de 27 de ani, in timp ce conducea un autoturism, pe DJ 702 A, în localitatea Ludești, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, pe raza comunei Ludești, polițiștii au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism, șoferul continuându-și deplasarea, și ulterior, părăsind partea carosabilă, izbindu-se de gardul unui imobil.

Din autoturism au coborât două persoane care au fugit, ulterior, fiind identificate de polițiști.

Cei doi, în vârstă de 17 și 19 ani, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute de alin. (1) și (2) din art. 335 Cod Penal.

La data de 23 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat un bărbat care deținea în vederea comercializării aproximativ 2.100 de articole pirotehnice de diferite categorii.

Materiale pirotehnice au fost indisponibilizate, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *