Peste 400 de sancțiuni contravenționale este bilanțul raziei de noaptea trecută

În cursul nopții de 12 spre 13 noiembrie, în intervalul orar 22:00-04:00, 160 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii ce a avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea și combaterea infracționalității, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Polițiștii au fost constatat 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 419 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 83.634 de lei.

Din totalul infracțiunilor la regimul rutier, 5 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, cele mai multe dintre sancțiunile contravenționale, respectiv 322, au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 90 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Ca măsură complementară, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, poliţiştii au reținut 13 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni se află la datorie, obiectivul acestora fiind siguranța cetățeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *