Războiul din Ucraina ne mobilizează. A început curățenia pe căile ferate

Astăzi, CFR Marfă a deblocat peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată. Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent!

CFR SA și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță, pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța.

Ca urmare a conflictului din Ucraina, fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului”, a transmis Sorin Grindeanu.

Prin acest act normativ urmează să fie alocate resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA.

Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *