Razie în județul Dâmbovița pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație.

În noaptea de 19 spre 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și de la Serviciul Rutier, împreună cu efective de la polițiile municipale și orășenești, au organizat o razie în județul Dâmbovița pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație.

De asemenea, a fost verificat modul în care sunt respectate măsurile dispuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov2.

La activitate au participat și jandarmi.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 560 de sancțiuni contravenționale, dintre care 72 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 163 conform Legii nr.61/1991 privind pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 314, au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere, în conformitate cu prevederile O.U.G nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 141.965 de lei.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Eveniment privat, întrerupt de polițiștii de la Pucioasa

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa și de la Secția Nr.11 Poliție Rurală Pucioasa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din localitate se desfășoară un eveniment privat, fără a fi respectate măsurile instituite pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba de o petrecere unde nu se respectă prevederile Legii Nr.55/2020.

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a administratorului restaurantului, cu amendă în valoare de 10.000 de lei și a organizatorului evenimentului, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

De asemena, 46 de participanți la eveniment au fost sancționați contravențional, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 35.000 de lei, evenimentul privat fiind întrerupt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *