Reprezentanţii Comisiei Europene și ADR Sud Muntenia, vizită de lucru, la Târgoviște!

După întâlnirea de la Consiliul Județean Dâmbovița, Sofia Alves – Director DG Regio.E, dl. Aimi Nicola – Manager Program DG Regio E. 2, d-na Irina Șofletea – Manager Program DG E.2, dl. Liviu Musat – Director General ADR Sud Muntenia și d-na Mirela Tache – Director Directia Economica ADR Sud Muntenia, au vizitat 2 dintre obiectivele realizate pe fonduri europene de către administrația locală târgovișteană.

Prima oprire a avut loc la Școala Gimnazială „Matei Basarab”, unde anul acesta s-a încheiat o investiție de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a unității de învățământ amintite, investiție în cadrul căreia valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală targovișteană este de 22.223.977,79 lei.

Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, beneficiază de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior, bucurându-se și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.
Totodată, școala dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ.

A doua oprire a fost la parcul de la fosta UM GARĂ (zona mall).
Peste 16.000 mp de spațiu verde, aproximativ 500 de arbori si arbuști din specii rășinoase și foioase, sistemul automat de irigatii, iluminatul ambiental modern, piațeta și fântâna arteziană, locul de joacă și de fitness, biblioteca în aer liber, aleile pietonale si pistele pentru biciclete reprezintă numai câteva dintre reperele unei investiții publice care completează o zonă în plină dezvoltare ce mai cuprinde drum cu 4 benzi, rețea de iluminat public, rețea de canalizare, Dâmbovița Mall sau sediul RAR.

Mărturisesc că, la finalul vizitei, primind aprecieri din partea înalților demnitari europeni, alături de colegii mei, am trăit un moment deosebit, de satisfacție și împlinire profesională! ” Cristian Stan, primar Târgovişte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *