Reținut de polițiștii din Găești, pentru că nu ar fi păstrat o distanță de 10 metri față de persoana vătămată

Ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Produlești. Cel în cauză este bănuit că, la data de 2 ianuarie a.c., nu ar fi respectat măsura stabilită printr-un ordin de protecție, emis de Judecătoria Găești, la data de 20 Iulie 2022,respectiv nu ar fi păstrat o distanță de 10 metri față de persoana vătămată.

Bărbatul este cercetat într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis ordin de protecție a măsurilor dispuse, faptă prevăzută de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Totodată, la data de 30 decembrie 2022, nu ar fi respectat obligația de a păstra distanța de 10 metri față de soția acestuia.

Precizăm că, la data de 5 Ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

De asemenea, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești a formulat propunere pentru dispunerea măsurii de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmând ca cel în cauză să fie prezentat instanței.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *