Reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

La data de 7 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către o femeie, cu privire la faptul că s-au sustras bunuri dintr-un magazin. În urma activitățile desfășurate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri, minori, în vârstă de 16 și 17 ani.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind bănuiți că, în noaptea de 6 spre 7 iulie a.c., ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale din localitatea Bezdead, de unde ar fi sustras 10 cartușe de țigarete și 200 de lei.

Pe percursul zilei de mâine, 9 iulie a.c., cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvîrșirea infracțiunii de furt calificat.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *