Rușii nu și-au ținut promisiunile și au atacat coridorul umanitar prin care erau scoși civilii din Mariupol.

Noi bombardamente au avut loc în cea de-a 13-a zi de război. Rusia promite evacuarea civililor, însă proiectilele rusești au ajuns în zone cu locuințe. La Sumî, au murit mai mult de 10 oameni. În mai multe orașe bombardate de ruși ar trebui să aibă loc o oprire a focului pentru începerea operațiunilor de evacuare. Precedentele încercări de evacuare a civililor au eșuat însă tocmai pentru că trupele rusești au tras în continuare.

ONU: Cel puțin 474 de civili au fost uciși în Ucraina până acum

Cel puțin 474 de civili, inclusiv 29 de copii, au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (24 februarie) până acum, potrivit ultimelor cifre publicate marți de Biroul ONU pentru Drepturile Omului.

Alți 861 de oameni au fost răniți în conflict, bilanțul total al ONU privind victimele printre civili fiind de 1.335, conform CNN.

Cifra reală este probabil „considerabil mai mare”, consideră ONU, în special în teritoriile controlate de guvernul de la Kiev, unde multe raportări sunt încă în așteptare pentru a putea fi coroborate datele.

„Aceasta privește, spre exemplu, orașele Volnovakha, Mariupol, Izium unde există afirmații privind sute de victime printre civili. Aceste date sunt coroborate mai departe și nu sunt incluse în statisticile menționate mai sus”, mai arată comunicatul.

În regiunile separatiste pro-moscovite Donețk și Lugansk, ONU a înregistrat 545 de victime – 96 de persoane ucise și 449 de răniți până marți.

„Majoritatea victimelor printre civili înregistrate au fost afectate de folosirea armelor explozive cu o arie largă de impact, inclusiv bombardarea cu artilerie grea și sistemele de rachete cu lansare multiplă, precum și atacuri aeriene și cu rachete”, mai arată comunicatul citat de CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *