Salvatorii montani mereu aproape

Jandarmii montani de la Postul Peștera împreună cu salvamontiști ai Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit, ieri, în sprijinul unei persoane accidentate.
Turista, o femeie în vârstă de 57 de ani, din județul Bacău, se afla cazată la o pensiune din zona Peștera și a plecat împreună cu alte două persoane într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Babele.

La un momentdat, la întoarcerea de pe traseu, pe fondul oboselii, femeia a alunecat și s-a accidentat la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea și a apelat la salvamontiși și jandarmii montani.


Ajunşi la faţa locului, în punctul „Piciorul Babelor” salvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta suferise o luxație.


Femeia a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă, până în zona telecabinei Peștera, de unde a fost preluată cu un ATV și condusă la locul de cazare.

Ulterior aceasta s-a deplasat la o unitate spitalicească pentru investigații și acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *