Sfaturi de la polițiști pentru un Paște în siguranță

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, în perioada Sărbătorilor de Paști, polițiștii dâmbovițeni vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de recomandări preventive: Adoptați un comportament responsabil și respectați normele de conviețuire socială!

Pe stradă, nu intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda sub diverite pretexte, chiar și pentru diferite acte de caritate! Manifestați prudență la persoanele străine care apelează la mila dumneavoastră.

Pe timpul participării la manifestările religioase sau publice fiți atenți la bunurile personale și nu le lăsați nesupravegheate.

Nu consumați, în exces, băuturi alcoolice și nu răspundeți la provocări cu violență! Încercați să aplanați conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la S.N.U.A.U. 112 !

De asemenea, în situația în care lipsiți de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp, nu comunicați oricui date despre absența dumneavoastră și nu postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă acest lucru întrucât puteți deveni cu ușurință victima hoților.

Totodată, vă recomandăm ca atunci când vă deplasați pe drumul public să nu vă abateți de la normele rutiere și să respectați ceilalți participanți la trafic.

Nu uitați, prin adoptarea unei conduite preventive și responsabile în trafic pot fi evitate evenimentele rutiere grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *