Transfăgărăşan, cel mai circulat drum turistic din România, încă îngropat sub nămeţi


E deja vară, însă cel mai circulat drum turistic al ţării este încă îngropat sub nămeţi de peste 2 metri, pe anumite porţiuni. Este vorba despre Transfăgărăşan, cea mai înaltă şi mai spectaculoasă şosea din România. În mod normal, accesul turiştilor pe acest drum este permis începând cu 1 iulie. 

Vara a sosit, iar cel mai circulat drum turistic al țării este încă îngropat sub nămeți de peste 2 metri. Administratorii Transfăgărășanului spun că mai au un kilometru până la Bâlea Lac, însă este cel mai dificil kilometru.

Motivele sunt legate în primul rând de cantitățile uriașe de zăpadă de înlăturat și, în al doilea rând, de configurația șoselei, utilajele fiind nevoite ca, în unele locuri, să arunce zăpada „din drum în drum”.

Transfăgărășan este un drum turistic de munte din România, cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase și traseul șerpuit care străbate Masivul Făgăraș. Drumul este situat în Carpații Meridionali și leagă regiunile istorice ale Munteniei cu Transilvania.

Transfăgărăşanul este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume și este o atracție populară pentru turiști, în special pentru motocicliști și pasionații de mașini sport. Drumul are o lungime de aproximativ 151 de kilometri și urcă până la altitudinea de 2.042 de metri, la Bâlea Lac.

Construcția drumului a început în anul 1970, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, și a durat aproape patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *