TROFEUL “CRIZANTEMA DE AUR”, CÂȘTIGAT DE UN PREOT DIN ARHIEPISCOPIA TOMOSULUI

S-a încheiat cea de-a 55-a ediție a Festivalului „Crizantema de Aur”! Aseară, a vut loc Gala Laureaților, unde a fost desemnat câștigătorul marelui trofeu.

Trofeul “Crizantema de Aur”din acest an a fost câștigat de preotul Florian Popa. Părintele este preot în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului și face parte din Corala bărbătească “Armonia”.

Florian Popa a avut o prestație emoționantă, reușind să acapareze atât publicul cât și juriul exigent.Ediţia a 55-a a Festivalului „Crizantema de Aur” a fost structurată astfel: Concursul de Interpretare – joi, 20 octombrie 2022 și vineri, 21 octombrie 2022; Concursul de Creaţie – vineri, 21 octombire 2022; Gala laureaților – sâmbătă, 22 octombrie 2022; Microrecitaluri medalioane omagiale – în cele trei seri; Concertul omagial Eugen Doga – 85 de ani – joi, 20 octombrie 2022; Concertul „Tinerețea Romanței” – vineri, 21 octombrie 2022; Concertul „Romanța, regina inimilor” – sâmbătă, 22 octombrie 2022. La Concursul de Interpretare au participat 18 concurenţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale și 1 preselecție internațională online, realizate în perioada 15 mai – 25 iunie 2022 La Concursul de Creaţie au participat 15 creatori cu romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti, Chișinău și Cernăuți, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova și cu Societatea Muzicienilor Români din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *