„Turul Romaniei” ajunge și la Târgoviște pe 17 august

Turul României organizat de Federația Română de Ciclism, ajunge la Târgoviște pe 17 august. Traseu: Târgoviște – Moreni – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște

Se vor pedala 189 de kilometri, plecarea și sosirea fiind din și în Târgoviște.

Descriere etapă:

Sprinturi:

Km 66,7 Pucioasa

Km 103,8 Voinești

Km 154,8 Gura Foii

Cățărări:

Km 35,1 Provița de Sus KM – C category

Km 47,5 Costișata KOM – C category

Km 90,4 Vulcana de Sus KOM – C category

Ziua a patra de cursă pleacă din Târgoviște, oraș care a devenit principala reședință domnească a Țării Românești în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. În aceeași perioadă a fost refăcută Curtea Domnească, ale cărei ruine împrejmuiesc astăzi Turnul Chindiei.

Traseul străbate zone frumoase din județul Dâmbovița, trece prin Pucioasa și revine în Târgoviște pentru un final spectaculos.

Obiective turistice:

Curtea Domnească din Târgoviște

Curtea Domnească este atestată în timpul lui Mircea cel Bătrân când, într-un act datat 1417-1418, din care se poate înțelege că, la acea dată, aici funcționa o reședință voievodală, fortificată.

Dezvoltarea și extinderea fortificațiilor se face însă o jumătate de veac mai târziu, după menționarea ca singură capitală a Țării Românești (act emis de Alexandru I (Aldea) din anul 1431), posibil în timpul domniei lui Vlad Dracul sau chiar în timpul lui Vlad Țepeș.

Turnul Chindiei

Turnul Chindiei, cunoscut și ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgoviște, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Clădirea măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru. Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.

Turnul Chindiei este cea mai importantă atracție turistică din oraș și totodată simbolul orașului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orașului, în partea de sus, dar și în partea de jos. Fiind un monument istoric, clădirea găzduiește acum o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș. Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se află sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Sursa: Turnulromâniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *