Ucraineanca Maryna Striletska, arbitru FIFA, a fost jefuită de soldații ruși, după ce le-a dat mâncare

În urmă cu mai puțin de șase luni, Maryna Striletska era delegată ”la linie” pentru meciul România – Liechtenstein 2-0 din preliminariile CM 2022, iar acum se roagă ca bombele Rusiei să-i ocolească satul din apropierea orașului Harkiv.

Ucraineanca Maryna Striletska (38 de ani) este un cunoscut și foarte apreciat arbitru internațional de fotbal, cu ecuson FIFA. Ea a condus meciuri internaționale oficiale, atât la fotbal feminin, cât și la cel masculin, inclusiv cu participarea reprezentativei de seniori a României.

Din păcate, Striletska trăiește chiar în aceste zile o cumplită dramă din cauza războiului din țara sa natală. Ea se află într-o localitate din estul Ucrainei, zonă înconjurată și controlată totalmente de forțele ruse.

„Eu şi familia mea stăm acasă, suntem deja în cea de-a şasea zi. Uneori sunt explozii, putem auzi tancuri pe străzi. Invadatorii sunt peste tot în jurul nostru, nu am putut să plecăm. Acum este calm în satul meu, dar luptele au loc în satele vecine şi se aud acolo explozii şi bombe.

Acum este cel mai sigur să stai acasă şi să te rogi. Avem un subsol, aşa că ne putem ascunde acolo. Am dormit pe podea, aproape de intrarea în subsol. Soldații ruși vin la ușile noastre cu mitraliere, dar le este foame şi cer mâncare şi apă. Apoi îţi iau tot ce ai!”, a dezvăluit Maryna Striletska.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *