Un militar român a murit strivit de un tanc, în timpul unui exercițiu

Un militar român şi-a pierdut viaţa, vineri, în timpul unui exerciţiu militar naţional de manevrare a tancului. Conform procedurilor, la fața locului a ajuns imediat un echipaj medical, însă, din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viaţa.

Ministerul Român al Apărării Naționale

Potrivit Ministerul Român al Apărării Naționale este vorba despre plutonierul în vârstă de 35 ani, Sebastian Şerban, din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi. Bărbatul a decedat în timpul activităţilor de instruire în cadrul unui exerciţiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi.

„Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mişcare şi una dintre laturile amplasamentului în care se găsea maşina de luptă”, explică MApN.

Poliţia Judiciară Galaţi efectuează cercetări la faţa locului, a fost înştiinţat Parchetul Militar Iaşi, iar la nivelul unităţii a fost numită o comisie condusă de şeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *