VIDEO-ISU Dâmbovița-exercițiu privind o alunecare de teren.

Inspectoratul pentru situații de urgență efectuează cu regularitate exerciții care îi pun în diferite situații, pentru a fi foarte bine pregătiți în cazul evenimentelor reale.

În jurul orei 10.09, dispeceratul ISU Dâmbovița a fost anunțat de producerea unei alunecări de teren care a avut loc în comuna Glodeni sat Gusoiu.

Pentru gestionarea situației au fost alocate forte de la Detasamentul Pucioasa cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un container multirisc și o autospecială de prima intervenție și comandă.

Ca urmare a producerii alunecării de teren s-a constatat că 20 de imobile sunt afectate și este necesară evacuarea a 28 de persoane.

Evenimentul a determinat întreruperea alimentării cu energie electrică și apă potabilă pentru o parte din gospodării.

Echipele de intervenție, împreună cu reprezentanți din partea Instituției Prefectului, polițiști și reprezentanți ai autorității locale sunt la locul producerii alunecării de teren pentru evaluare și adoptarea măsurilor urgente de protecție a populației afectate.

Începând cu orele 12.00 se încheie Exercițiul din comuna Glodeni.

Obiectivul general al exercițiului a urmărit reacția structurilor cu atribuții în gestionarea situației de urgență generată de alunecări de teren, un fenomen natural și imprevizibil.

De asemenea, în urma discuțiilor purtate la finalul exercițiului cu autoritatea locală s-a dispus urmărirea fenomenului, monitorizarea permanentă și informarea populației cu privire la modul de comportare în cazul producerii unei alunecări de teren sau reactivării acesteia.

ISU Dambovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *