VIDEO: Legalitatea transportului școlar, verificată de polițiștii de la rutieră! Un şofer care transporta elevi, prins băut la volan! Datalii în articol

Astăzi, 3 februarie, polițiștii de la rutieră au organizat o acțiune, pe raza întregului județ, pentru verificarea legalității transportului școlar. Activitatea a început la ora 07:00, până la ora 09:00, perioadă în care copiii sunt transportați către unitățile de învățământ. Activitățile vor continua și în intervalul orar 11:00-13:00, perioadă în care elevii sunt preluați după finalizarea orelor de curs.

În cadrul controalelor, polițiștii verifică documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De asemenea, polițiștii se asigură că se respectă și destinația pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum și legalitatea desfășurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverși operatori de transport.

Pe lângă verificarea documentelor, conducătorii de autovehicule sunt testați cu aparatul etilotest.

Și în perioada următoare, polițiștii de la rutieră vor continua acțiunile de control și vor susține lecții de educație rutieră în unitățile de învățământ

Exemplu: În această dimineață, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au oprit pentru control, pe DJ 710 A, în localitatea Valea Lungă, un autovehicul destinat transportului de elevi.

După verificarea legalității documentelor, conducătorul auto, un bărbat de 55 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.900 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *