Viitorii salvatori!

Tot mai mulți tineri vor să devină paramedic. O nouă serie de voluntari înscriși în programul „Salvator din pasiune” au susținut examenul de absolvire a cursului de prim-ajutor de bază pentru voluntari, organizat în perioada 20.03-03.04.2022 la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul ISU „Basarab I” Dâmbovița.

profesor Petrişor Cocioc

Cei 12 voluntari vor urma să parcurgă multe alte ore de studiu în cadrul cursurilor de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, după absolvirea cărora vor putea interveni, alături de echipajele de pompieri, pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Prin intermediul voluntarilor se creează o punte de legătura între cetățeni și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, aceștia fiind primii care pot interveni într-o situație înainte de sosirea echipajelor specializate.

Spuse sub diverse forme și privite din diferite perspective, toate argumentele voluntarilor absolvenți astăzi converg către același scop: dorința de a-și ajuta semenii.

Îi felicităm, le dorim mult succes, îi susținem și suntem convinși că implicarea și pregătirea lor vor aduce beneficii importante pentru cei din jur și societate în ansamblul ei, contribuind în mod activ la consolidarea gradului de reziliență la nivelul comunității. ISU Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *