Weekend agitat pentru salvatorii montani dâmboviţeni! Au salvat două persoane în ultimele 24 de ore

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa aflată la Baza de salvare montană Peştera a fost alertată în data de 22 ianuarie 2023, în jurul orei 15:40, să intervină în sprijinul a doi turişti din Braşov.
Date fiind conditiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt, ceaţă), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute, odată cu lăsarea întunericului aceştia s-au abătut de la traseul marcat, necesitând intervenţia promptă a salvatorilor.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turişti (muntele Răteiu, Masivul Leaota), alegând cel mai rapid traseu.

Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, acestia au ajuns la victime în jurul orei 21:00. Ceața deasă şi vântul puternic puteau să fie fatale pentru cei doi turişti dacă nu erau găsiti la timp, acestia nu aveau nici o sansă să supravietuiască până dimineaţa.

Acţiunea de salvare s-a incheiat la 23:30 când cei doi împreună cu salvatomontiştii au ajuns la cabana Brătei unde aveau parcat autoturismul.

Specificăm faptul că turiştii nu aveau afecţiuni medicale, erau extenuaţi, deshidrataţi şi speriaţi, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operaţiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menţinut permanent legătura cu ei.

Ii rugam pe turiştii ce doresc sa ajunga în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo.
Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița
.”

PERICOL DE AVALANŞĂ RIDICAT
În zona montană a judeţului Dâmboviţa pentru următoarele zile.

Telefoane utile:

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (salvamont)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *