Ministerul Apărării face ”lumină”! În caz de RĂZBOI, vor fi chemați la luptă doar bărbații care au făcut armata

De când a început războiul din Ucraina s-a tot vehiculat, pe toate canalele media, că  se va reveni la stagiul militar obligatoriu și că în cazul unui război  vor fi chemați la arme,  bărbații de la 18 la 60 de ani, chiar și cei din  diaspora. Despre confuziile legate de  stagiul militar, dar și despre încorporări, ministrul Apărării, a vorbit recent.  Acesta încearcă să facă lumină în tot haosul provocat de informațiile care ne-au bombardat în ultima perioadă.  

Ministrul spune că România nu va reveni în niciun caz la stagiul militar obligatoriu. ,,O astfel de măsură ar fi prea costisitoare și nu ar fi practică, în condițiile în care în prezent se merge pe armate profesioniste”, a explicat acesta.

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, spune Dîncu.

„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii. Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, adaugă ministrul.

Nici în caz de conflict pe teritoriul țării  nu pot fi chemate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut pregătire militară, continuă ministrul. Acesta mai spune că legile din domeniul apărării trebuie modificate, pentru că unele datează dinainte de aderarea României la NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *